Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@17:00:20 GMT

رشد 10 درصد سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۰۹۳۸۰

رشد 10 درصد سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی

به گزارش گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز اصفهان،به نقل ازروابط عمومی اتاق تعاون استان اصفهان کارگروه گردشگری اتاق تعاون استان اصفهان با حضور رئیس اتاق تعاون استان، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، دبیر کمیته توسعه گردشگری استان، رؤسا و اعضای هیأت علمی مراکز علمی و تحقیقاتی فعال در حوزه گردشگری، مدیران عامل و فعالان بخش تعاون در حوزه‌های گردشگری آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که با سخنرانی حمید ضرغام استاد دانشگاه علامه طباطبایی و بنیان‌گذار رشته گردشگری و توریسم در ایران همراه بود به نقد و بررسی راهکارهای توسعه گردشگری با رویکرد اشتغال‌زایی در بستر تعاون پرداخته شد.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به افق آینده گردشگری روندهای آتی این بخش را گردشگری با علایق ویژه، گردشگری ماجراجویانه، گردشگری توأم با خطر و گردشگری خانواده عنوان کرد و افزود: در رکود اقتصاد جهانی که در آن به سر می‌بریم تنها صنعتی که توانسته نرخ صعودی رشد خود را نگه دارد صنعت گردشگری بوده که در سال گذشته با 4.1 درصد بالاترین نرخ رشد صنایع را به خود اختصاص داده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به 3 درصد افزایش سبد ثروت جهانی توسط گردشگری در هر سال در قرن 21 را از جنبه‌های مثبت این صنعت برشمرد و اذعان کرد: ایران قابلیت‌های بالایی برای تبدیل‌ شدن به مقصد گردشگری فرهنگی جهان را دارد.

ضرغام با اشاره به سهم 6 درصد گردشگری در تولید ناخالص ملی تصریح کرد: در برنامه سال آینده این سهم باید به 7.5 درصد ارتقا پیدا کند.

وی با اشاره به رشد 10 درصد سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی خاطرنشان کرد: به استناد آمار unwto ایران در رتبه چهارم دنیا به لحاظ نرخ رشد گردشگری در تولید ناخالص ملی بوده است.

بنیان‌گذار رشته گردشگری با اشاره به لزوم تقسیم بازارهای گردشگری جهان به دو دسته بازار 80 درصدی گردشگری انبوه و بازار 20 درصدی گردشگری طبیعت و گردشگری فرهنگی گفت: ایران می‌تواند از بازار گردشگری طبیعی یا بو‌م‌گردی و گردشگری فرهنگی سهم قابل‌ توجهی را به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به نگرانی‌های ناشی از گردشگری انبوه افزود: این نگرانی‌ها به‌ واسطه تقابل جامعه میهمان و میزبان از یک سو و نگرانی‌های زیست‌محیطی از سوی دیگر فاقد جایگاه ارزشمند برای کشوری همچون ایران است.

پس از اتمام سخنرانی اصلی نشست، حبیب اله بهرامی رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به‌ منظور راه‌اندازی کمیسیون گردشگری اتاق تعاون اظهار داشت: در این کمیسیون جمعی از اساتید و نخبگان صنعت گرد هم آمده‌اند تا ضمن تبیین مباحث روز در حوزه گردشگری زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری و کمک به تعاونی‌های فعال در این بخش فراهم آورند.

وی با اشاره به نقش امنیت در توسعه گردشگری افزود: این مؤلفه با تلاش همه برنامه‌ریزان نظام به‌ منظور ایجاد ثبات در منطقه و حفظ امنیت کشور و با زحمت بسیار حاصل‌ شده و می‌تواند زمینه‌ساز حضور گردشگران از اقصی نقاط دنیا در ایران باشد.

رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به جاذبه‌های بسیار گردشگری در استان اصفهان اذعان کرد: این پتانسیل‌ها و استقرار مشوق‌های دولتی می‌تواند زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری دوچندان در اصفهان باشد.

محسن یارمحمدیان هم با اشاره به حضور افراد توانمند، دانشگاهی و آشنا به صنعت گردشگری در کارگروه تخصصی گردشگری اتاق تعاون استان اضافه کرد: ما از حضور اندیشمندان و فعالان بخش خصوصی در زمینه گردشگری استقبال کرده و از نظرات و راهکارهای توسعه‌ای ایشان استفاده خواهیم کرد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به ورود جدی و مؤثر اتاق تعاون به مقوله گردشگری، شکل‌گیری کارگروه گردشگری اتاق را مثبت و باعث رونق این صنعت ارزیابی کرد و از اتاق تعاون بابت این حرکت قدردانی نمود.

در ادامه امین حاتمیان رئیس کارگروه گردشگری اتاق تعاون استان اصفهان و عضو کمیسیون صنایع‌ دستی و گردشگری اتاق ایران با اشاره به حساسیت‌های بخش گردشگری اظهار کرد: ما باید مؤلفه‌های کسب‌ و کار در این زمینه را با حمایت دولت، بهبود دهیم و با تعریف مدل‌های جدید تأمین سرمایه، ظرفیت‌های معطل‌مانده در این بخش را بهره‌ور کنیم.

وی با اشاره به لزوم توجه به بازارهای تأمین مالی گفت: یکی از راهکارهای مؤثر در جذب سرمایه در بخش گردشگری می‌تواند بهره‌مندی از بازارهای متنوع تأمین مالی و سرمایه داخل و خارج از کشور باشد.

رئیس کارگروه گردشگری اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به ماهیت سرمایه‌گذاری در امر گردشگری و شرایط خاص آن افزود: دوره میان‌مدت بازگشت سرمایه در این بخش از یک‌ طرف و جریان دائمی سودآوری صنعت گردشگری به همراه نرخ رشد پایدار آن از طرف دیگر موجب می‌شود ساختار تعاونی یکی از شیوه‌های مطلوب ساختاری و تأمین منابع در مقوله گردشگری مورد توجه قرار گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پروژه‌های تاسیسات گردشگری بالای ۸۰ درصد پیشرفت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید عزت‌الله ضرغامی ۲۰ اردیبهشت‌ ماه در بدو ورود به شهرکرد در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در آخرین جلسه هیات دولت، بعد از گزارش مشروح در مورد آخرین وضعیت پروژه‌های گردشگری که ارائه شد، رییس‌جمهور دستورات مهمی صادر کرد و بانک مرکزی موظف شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صورت ویژه و به سرعت در اختیار پروژه‌های گردشگری قرار دهد.

وی افزود: پروژه‌هایی که بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که با این میزان تسهیلات در طول سال جاری به بهره‌برداری می‌رسند، شامل این تسهیلات می‌شوند. در حقیقت رکوردی برای کل تأسیسات گردشگری شامل بخش‌های اقامتی، هتل‌های چهار ستاره، پنج ستاره و مراکز مختلف گردشگری نیمه تمام است.

وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: با نگاهی که دولت دارد و آخرین جلسه‌ای که در معاونت اجرایی رییس‌جمهور با حضور روسای بانک‌ها و نماینده وزارت گردشگری انجام خواهد شد، مابقی پروژه‌ها که نیاز به تسهیلات بانکی دارند، حل و فصل می‌شود. به نظر می‌رسد در آستانه یک تحولی برای اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان مراکز گردشگری هستیم.

وی با بیان اینکه گردشگری سرمایه‌گذاری سودآوری است، تصریح کرد: به همه کسانی که قصد سرمایه‌گذاری دارند اعلام می‌کنم سرمایه گذاری در گردشگری بسیار سودآور است، درآمد پایدار دارد و یک سرمایه‌گذاری پاک به شمار می‌رود. نیاز امروز اجتماعی مردم است که امیدواریم بتوان برای چهارمحال و بختیاری که موقعیت بسیار ویژه‌ای دارد با همکاری همه نهاد‌های استانی سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهیم تا در آینده نزدیک وضعیت گردشگری استان آنطور که شایسته است ارتقا یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه و ترویج فرهنگ تعاونی‌ها در سال جهش تولید با مشارکت مردم
  • تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پروژه‌های تاسیسات گردشگری بالای ۸۰ درصد پیشرفت
  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • برای فروش بالاتر از سقف تبصره ۱۰۰، اظهارنامه تعاملی تولید می‌شود
  • سفر بدون ویزا به چین تمدید شد
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید
  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان